sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Isänpäivätoivotuksia

Hyvaa isanpaivaa tosiaankin sinne kotoiseen pohjolaan.

Lueskelin viime viikolla netista Jokelan kouluammuskelusta ja ei voi muuta todeta kuin etta sairas on tama maailma. Aivan kasittamatonta miten tallaista paasee tapahtumaan. Toisaalta, tapahtuneen vakavuutta vahattelematta, vastaavanlaiset veriloylyt ja raakuudet ovat taalla paassa ja monessa muussa maailmankolkassa taytta arkipaivaa, eika niista sen pahemmin edes julkisuudessa kohista. Sen verran mielipuolinen tuo tempaus kuitenkin oli, etta taallakin paikallinen ykkosmedia julkaisi aiheesta aukeaman kokoisen jutun. Julkisuudenhimoinen psykopaatti onnistui nakojaan tehtavassaan.

Taalla elama jatkaa samaa rataa kuin ennenkin. Rahat piilotetaan edelleenkin joka aamu sukan varteen ja niin edelleen. Ainoa mullistava uutinen taalta paasta on taalla viime viikot vallinnut poikkeuksellisen kylma ja tuulinen ilma. Lampomittari on pysytellyt 16-19c tietamissa, joka takalaisittain on erittain harvinaista. Olen jopa itse joutunut turvautumaan kotimaiseen villapaitaan. Varmaan matalista lampotiloista johtuen onnistuin myos saamaan itselleni flunssan ja silmatulehduksen ja tama loppuviikko onkin mennyt niista toipuessa.

Espanjan kanssa taisteleminen on edennyt siihen pisteeseen, etta pystyn jo kaymaan pienia keskusteluita takalaisten kanssa. Joskus jopa ymmarran (tai luulen ymmartavani) mita ihmiset ymparillani puhuvat :D Edistyksesta huolimatta tunnen oloni edelleen erittain turhautuneeksi, koska en pysty ilmaisemaan itseani riittavasti. Tahtoo oppia lisaa ja nopeasti!! Vajetta paikatakseni otan ensi viikosta lahtien opetusta paikallisessa kielikoulussa.

Projektissa olen viime viikkoina tyoskennellyt yhdessa taiteiden opettajan kanssa. Olen rakennellut Casa Alianzan nuorille artisteille omaa webbisivua, jossa esitellaan naiden pikku taiteilijoiden aikaansaannoksia. Sivut eivat viela ole julkisessa verkossa, mutta ohessa muutama kuvakaappaus tekeleesta. Laitan sivujen osoitteen tanne blogiin heti kun saan sivut julkaistuksi.

Casa Alianza I

Casa AlianzaII

2 kommenttia:

Mirkku kirjoitti...

Moi!
Meilla mittari on nollassa ja lunta sataa! Todellinen, myrskyinen syyssaa - ja pimeaa on!
Nyt on pieni Suomikin maailmankartalla karmeine tapahtumineen!
Paranemisia ja menestysta opiskeluun!

Leena Oksanen kirjoitti...

Hola Santtu!

Osasinpa minäkin vihdoin ja viimein näille sivustoille.
Keski-Suomessa muutama pakkasaste ja maa valkoinen. Ei vielä hiihtokelejä.Päijänne senverran jäässä et sain jo hakata avannon itselleni et pääsin uimaan mökillä.-Piehän poika huoli itsestäsi ja hablo espanjol-vai miten se menee?Terveisiä sinne täältä joulupukin maasta.