tiistai 4. syyskuuta 2007

Hurrikaania odotellessa...

Felix Jep, eli viimeinen vuorokausi on kulunut taalla telkkarin edessa hurrikaani Felixia jannittaessa - osuuko kohdalle ja jos kylla, niin milla voimalla.

Hurrikaanivaroituksen johdosta media suoltaa kaikilta kanavilta ajankohtaista infoa myrskysta ja opastaa paikallisia evakuoinnista ja muista turvatoimenpiteista. Suoraan sanottuna tunnelma taalla on kuin Suomessa jaakiekon mm-kisojen loppuottelun kynnyksella.

Vuonna 1998 riehunut hurrikaani Mitch (http://fi.wikipedia.org/wiki/Hurrikaani_Mitch) tappoi keski-amerikassa yli 18 000 ja jatti asunnottomaksi satoja tuhansia ihmisia. Talla kertaa myrsky on kuitenkin laantunut jo paljon Mitchia heikommaksi, mutta katsotaan miten kay. Anyways, mielenkiintoista paasta kokemaan moinen myrakka :)

Luonnollisestikin suurimmassa vaarassa taalla ovat (yllatys, yllatys) kaikista koyhimmat ja vahaosaisimmat, jotka asustelevat peltihokkeleissa mutavyoryista karsivilla alueilla. Kaikesta huolimatta uskon, etta talla kertaa saastytaan suuremmilta tuhoilta. Varotoimiin on nimittain selvastikin panostettu enemman eforttia edelliskerrasta oppineena.

Alkaa taivas jo pikku hiljaa harmaantua ja ensimmaiset vesipisarat putoilla... Lisaa reportaasia myrakan jalkeen. ;)

Ei kommentteja: